Een goede stalling

Wie wil er nou geen goede (winter) stalling huren voor zijn motor? Wij motorrijders zijn veelal gesteld op onze stalen ros en willen hem daarom goed en veilig ergens kunnen stallen. Maar waar moet een goede stalling allemaal aan voldoen voor onze motoren? Dat gaan we je hier allemaal meer over vertellen in een goede motorstalling.

Als je aan motorrijder vraagt waar zijn ideale (huur) stalling aan moet voldoen, komen ze allemaal met basis eisen. De motor moet uiteraard droog staan, maar ook veilig. Vele hebben er immers hard voor moeten sparen en zijn zuinig op hun motor. Verder willen we als motorrijder graag dat de ruimte die we huren verwarmd is en elektriciteit heeft. Zo kunnen we namelijk onze druppellader voor de accu aansluiten. Deze eisen zal nagenoeg elke motorliefhebber opnoemen als je vraagt naar de motorstalling die hij of zij wil huren.

Motorstalling

Droog en verwarmd

Sommige onderdelen van onze motor kunnen roest plekjes krijgen en daarom willen we graag, met name in de winter, dat onze motor droog en warm staat. Met name droog is extreem belangrijk voor onze stalen rossen. Want zoals iedereen weet betekend vocht roest en dat is wel het laatste wat we op onze motoren willen hebben. En om het droog te hebben en te houden in de motorstalling, die je huurt, helpt het als deze niet alleen overdekt en afgesloten is maar ook verwarmd.

Dit hoeft uiteraard geen 21 graden te zijn zoals het in onze woningen is, maar minimaal 15 graden moet het toch wel zijn. Maar wees eerlijk, als je een klein klusje aan je motor wil doen, doe je dat liever met 15+ graden als net boven het vriespunt. En daarbij voelt je motor zich ook veel lekkerder als hij stil staat in een wat warmere motorstalling. En niet te vergeten als je na een goede regenbui nat in je stalling aankomt is het lekker als je daar ook je motorkleding kan laten hangen en goed kan drogen voor je volgende motorritje.

Beveiliging

Een volgend belangrijk punt voor nagenoeg elke motorrijder is dat zijn motor veilig in de stalling staat die je huurt. De motorstalling moet bij voorkeur dus beveiligd zijn. En nu zijn er talloze manieren van beveiliging, en de meest bekende manier is beveiligen doormiddel van een goed camera systeem. En nee, dan hebben we het niet over de pixellige camera’s die je soms bij opsporing verzocht ziet, maar over de duidelijk, scherpe camera’s die op de juiste locaties en hoogte geplaatst zijn. Zodat als er iets in de (winter) stalling gebeurt en goed te zien is, dat we de personen ook duidelijk in beeld hebben. Het nadeel van (alleen) camera beveiliging is dat je het eigenlijk alleen achteraf kan gebruiken (tenzij het 24/7 wordt uitgekeken, maar dat is een kostbare oplossing). Je kan dus alleen achteraf zien wat er gebeurt is en daarmee eventueel naar de politie gaan.

Alarmsysteem

Wij zouden dus adviseren om naast een camera systeem ook een alarmsysteem aan te sluiten. Een goed alarmsysteem heeft een sensor op elke deur en elk raam dat open kan. Dat als er een deur of raam wordt geopend het alarm af gaat. Maar ook diverse bewegingssensoren, geplaatst op de juiste plekken zijn noodzakelijk. En als het alarm dan afgaat moet er wel direct op gereageerd worden, daarom zal je je alarmsysteem moeten aansluiten op een beveiliging meldkamer. Als het alarm dan afgaat krijgen zij direct een melding en zal er een beveiliging medewerker polshoogte gaan nemen bij de motorstalling. Als ze aan de hand van het aantal sensoren dat afgaat al denken dat er echt ingebroken wordt, sturen zij ook direct de politie mee. 

Uiteraard kan je zelf ook iets doen aan de beveiliging van jou motor in de stalling. Zorg dat je motor ook op slot staat in de (winter)stalling die je huurt en neem de sleutel van je motor mee naar huis. Verstop die niet ergens in de ruimte! Je zou een schijfrem slot op je motor kunnen zetten, maar het mooiste is als je je motorfiets aan een vast deel in de ruimte kan vast maken. We moeten het de criminele zo moeilijk mogelijk maken om jou mooie motorfiets mee te nemen. Kortom in een goed beveiligde (winter)stalling staat jou motor goed op slot, is er een goed beveiligingssysteem aanwezig met een link naar een beveiligingsmeldkamer en hangt er een goed camerasysteem. Maar laten we vooral hopen dat dit allemaal nooit nodig is.

Elektriciteit

Een ander belangrijk ding in elke motorstalling is elektriciteit. Wij motorrijders hebben graag elektriciteit in de (winter)stalling die we huren. Wij hebben graag licht als we een klein klusje aan onze motor moeten uitvoeren, maar we willen onze accu soms ook aan de druppellader hangen. En onze bluetooth headset moeten we natuurlijk ook regelmatig kunnen opladen en zo kunnen wij motorrijders het zo gek maken als we zelf willen met alle elektrische apparaten die we tijdens het motorrijden willen gebruiken. Allemaal zaken die we moeten kunnen opladen voor onze volgende motorritje. Daarom is elektriciteit enorm handig de motorstalling die we huren. Let er wel op dat je niet in elke motorstalling die je huurt mag klussen aan je motor!

Opslag ruimte

Wat ook enorm handig kan zijn in een motorstalling is wat opberg ruimte. Dit kan natuurlijk variëren van een plank om je helm op te leggen, tot een complete kast waar al je motorkleding in kan, inclusief je gereedschap en wat reserve onderdelen. Uiteraard hoe meer je kwijt kan hoe beter dat vaak ook is, maar dat zal de huurprijs van je motorstalling flink opdrijven. Vaak huur je immers per vierkante meter. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Motorstalling huren

Wil jij een motorstalling huren, maar heb je er nog geen gevonden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier vind je het actuele motorstalling aanbod om te huren.

Garage verhuren?

Heb jij een garage of motorstalling die je wel verhuren? Dan kan je hem hier aanbieden. Zo vinden de motorrijders en motorstalling houders elkaar hier op onze website.

Vragen?

Heb jij nog vragen aan ons of heb je opmerking over bovenstaande zaken, contact ons dan via deze contact pagina. Ook als je nog zaken mist of aanvullingen heb voor deze pagina laat het ons dan zeker weten. Deze website is een site voor en door de motorrijders!