Als we in september zitten en november al aan het einde van de tunnel te zien is, komt voor sommige motorrijders en onvermijdelijke weer in zicht. En dat betekend de motor moet binnenkort weer naar de winterstalling. Voor vele is het motorseizoen dan voorbij. Ben jij iemand die een winterstalling huurt voor zijn motor dan hebben wij voor jou wat tips en maatregelen die je kan nemen. Lees hier onder de winterstalling tips.

Motorstalling huren Winterstalling

Tips

 • Zet je motor bijvoorbeeld weg in de winterstalling met een volle tank. Zo voorkom je dat het vocht in de benzine roest achter laat aan de binnenkant van je tank. Tank bij voorkeur ook 98 (E5) in je motor. Dit is wel is waar duurder per liter, maar zeker voor tijdens de winterstalling veel beter voor je motor.
 • Zorg dat je motor goed op slot staat in de winterstalling. Zet je motor bij voorkeur vast een vast deel in de ruimte die je huurt.
 • Zorg dat de ketting van je motor goed schoon is voordat je hem wegzet in de winterstalling. Dit zal de levensduur van je ketting en de tandwielen aanzienlijk verlengen.
 • Het heeft ook de voorkeur om de olie en het olie filter, voordat de motor de stalling in gaat, te vervangen. Er kunnen namelijk zuren in gebruikte olie zitten, die voor minder smering kunnen zorgen als je motor voor langere tijd stil staat.
 • Spuit ook van te voren alle kabels (zoals je gaskabel, koppelingskabel en remkabel (indien aanwezig)) even in. Zo voorkom je dat het e.e.a. gaat vast zitten. Ook de kunststofdelen van je motor kan je inspuiten met een soort waxspray. Op die manier voorkom je eventuele uitdroging.
 • Verwijder ook de accu uit je motor voor hij de winterstalling in gaat. Vul hem zo nodig met gedestilleerd water en laad hem helemaal op. Vet de accupolen in met zuurvrije vaseline en berg hem op in een plaats waar het niet vriest. En vergeet je accu tijdens de winter niet regelmatig even op te laden.
 • Om corrosie en ophoping van vocht te voorkomen, kan je de schakelaars op het stuur van je motor inspuiten met contactspray.
 • Om te voorkomen dat je plekken op je banden krijgt kan je de spanning in je banden met 0.5 bar verhogen en regelmatig de spanning checken.
 • Als je motor binnen in de stalling staat die je huurt, dek je motor dan nooit af met dekens of lakens. Dit ventileert namelijk slecht en zorgt voor vochtophoping. En dat kan vanzelfsprekend weer roest op je motor tot gevolg hebben.
 • Hang je motorkleding droog weg en spray het van te voren in met speciale kledingspray, bestemd voor de motorkleding die jij draagt.
 • Berg ook je helm schoon en droog op. Haal alle vliegen van je helm en je vizier voordat het helemaal vast gekoekt zit. Dit doe je heel simpel door een natte doek op je helm en vizier te leggen en dit ongeveer 30 minuten te laten zitten. Daarna veeg je alle vastgeplakte vliegen gemakkelijk van je helm af.

Motorverzekering in winterstalling

Buiten de winterstalling tips, willen we ook iets vertellen over motorverzekeringen en schorsen in de winterstallingen. Er zijn genoeg motorrijders die niet in de winter rijden en een winterstalling huren. Maar wat doen zij nou als hun motor in de winterstalling staat qua verzekering? Als jou motor de gehele tijd in de winterstalling staat, dan kan je er voor kiezen om je motor te schorsen bij het RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Als je je motor laat schorsen, dan kan je er voor kiezen om je motorverzekering tijdelijk op te schorten totdat je weer met de motor wil gaan rijden. Dal zal je hem namelijk weer moeten aanmelden bij het RDW en je verzekering weer moeten laten activeren. Geld besparen klinkt in veel gevallen aantrekkelijk, maar dat is het niet altijd.

Als je je motorverzekering namelijk tijdelijk stop zet, betaal je uiteraard ook geen premie, maar is hij vanzelf sprekend ook niet verzekerd. Ook niet als hij gestolen wordt of als er brand uitbreekt in de winterstalling die je huurt. Daarnaast zijn er ook kosten aan verbonden voor het schorsen van je motor bij het RDW. Je bespaard dus wel op je verzekering, maar je heb extra kosten bij het RDW en daar naast ben je niet verzekerd voor als iets met je motor gebeurt tijdens de opslag in de winterstalling. Het kan dus, maar denk er goed over na. 

Winterstalling huren?

Ben jij buiten de winterstalling tips ook opzoek naar een winterstalling voor je motor, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je de actuele winterstallingen die op dit moment worden aangeboden in heel Nederland.

Garage verhuren?

Ben jij in het bezit van een garage en wil je deze verhuren als (winter) motorstalling, dan kan je hier je advertentie plaatsen. Nu tijdelijk zijn de eerste 50 advertentie‚Äôs geheel gratis! Je heb geen opzegtermijn en er is geen stilzwijgende betaalde verlengingen. We maken het zo eenvoudig mogelijk voor zowel de huurders als de verhuurders van motorstallingen. Ga snel naar deze pagina om je garage of motorstalling te huur aan te bieden.

Vragen?

Heb jij nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp dan kan je ons bereiken via de contact pagina. Ook als je aanvullende tips heb die we hier kunnen vermelden dan horen we dat graag. Het is een website voor en door de motorrijders!